marți, 6 februarie 2018

91 Menajere și personal de serviciu

91 Menajere și personal de serviciu

Menajerele și personalul de serviciu execută diferite sarcini în gospodării private, hoteluri, birouri, spitale și alte unități, precum și în aeronave, vagoane de trenuri, tramvaie și vehicule similare, cu scopul de a păstra interioarele, mobilierul și accesoriile curate, spală și calcă manual articolele de îmbrăcăminte și materialele textile.

911 Menajere și personal de serviciu la hoteluri și birouri

Menajerele și personalul de serviciu la hoteluri și birouri mătură, aspiră praful, curăță, lustruiesc, îngrijesc și spală lenjeria de uz casnic, efectuează diferite sarcini cu scopul de a menține curate interioarele și mobilierul hotelurilor, ordinea în încăperi, birouri etc, precum și în aeronave, trenuri, autobuze și vehicule similare.

9111 Menajere

Menajerele se ocupă cu aspirarea prafului, măturarea, curățarea și lustruirea podelelor, spălarea și îngrijirea lenjeriei de uz casnic, prepararea alimentelor, servirea mesei și efectuarea altor sarcini casnice.
Menajeră (cod COR 911101) - Fișa postului

9112 Personal de serviciu în birouri, hoteluri și alte instituții

Personalul de serviciu în birouri, hoteluri și alte instituții execută diferite sarcini de curățenie cu scopul de a menține curate și ordonate interioarele și mobilierul din hoteluri, birouri și alte unități, precum și în aeronave, trenuri, autobuze și vehicule similare.
Femeie de serviciu (cod COR 911201) - Fișa postului
Îngrijitor spaţii hoteliere (cod COR 911202) - Fișa postului
Lucrător room-service hotel (cod COR 911203) - Fișa postului

912 Personal pentru servicii de spălare vehicule, vitrine, geamuri, rufe etc.

Personalul pentru servicii de spălare de vehicule, vitrine, geamuri și rufe, curăță ferestrele, vitrinele sau alte suprafețe ale clădirilor ori vehiculelor, calcă și spală manual sau curăță chimic lenjeria și alte textile.

9121 Personal pentru servicii de spălat și călcat

Personalul pentru servicii de spălat și călcat se ocupă cu spălarea și călcarea manuală, curățarea chimică a îmbrăcămintei, lenjeriei de pat și a altor textile.
Călcătoreasă lenjerie (cod COR 912101) - Fișa postului
Curăţătoreasă lenjerie (cod COR 912102) - Fișa postului
Spălătoreasă lenjerie (cod COR 912103) - Fișa postului
Spălător covoare înnodate (cod COR 912104) - Fișa postului

9122 Personal pentru servicii de spălare vehicule

Personalul pentru servicii de spălare a vehiculelor se ocupă cu spălarea, curățarea și lustruirea vehiculelor.
Spălător vehicule (cod COR 912201) - Fișa postului

9123 Personal pentru servicii de spălare vitrine și geamuri

Personalul pentru servicii de spălare vitrine și geamuri se ocupă cu spălarea și lustruirea geamurilor și a altor articole din sticlă.
Spălător vitrine şi geamuri (cod COR 912301) - Fișa postului

9129 Alți muncitori în servicii pentru curățenie

Alți muncitori în servicii pentru curățenie se ocupă cu curățarea suprafețelor, materialelor și obiectelor, cum ar fi: covoare, pereți, piscine, utilizând echipamente și produse chimice de curățare speciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

14 Conducători de unități din industria hotelieră, comerț și alte servicii

14 Conducători de unități din industria hotelieră, comerț și alte servicii Conducătorii de unități din industria hotelieră, comerțul cu amăn...