marți, 7 noiembrie 2023

23 Specialiști în învățământ

23 Specialiști în învățământ

Specialiștii din învățământ predau teoria și practica uneia sau mai multor discipline la diferite niveluri de învățământ, coordonează cercetări și îmbunătățesc ori dezvoltă concepte, teorii și metode operaționale referitoare la disciplinele specifice proprii și realizează lucrări științifice și cărți.

231 Profesori universitari și asimilați

Profesorii universitari și asimilații acestora din învățământul superior pregătesc și predau cursuri și coordonează lucrări practice privind unul sau mai multe subiecte în cadrul unui curs stabilit la o universitate ori la o altă instituție de învățământ superior. Aceștia desfășoară activități de cercetare, pregătesc lucrări științifice și cărți.

2310 Profesori universitari și asimilați

Profesorii universitari și asimilații acestora din învățământul superior pregătesc și predau cursuri și coordonează lucrări practice privind unul sau mai multe subiecte în cadrul unui curs stabilit la o universitate ori la o altă instituție de învățământ superior. Aceștia desfășoară activități de cercetare, pregătesc lucrări științifice și cărți.
Asistent universitar (cod COR 231001) - Fișa postului
Conferenţiar universitar (cod COR 231002) - Fișa postului
Lector universitar (cod COR 231003) - Fișa postului
Preparator învăţământul universitar (cod COR 231004) - Fișa postului
Profesor universitar (cod COR 231005) - Fișa postului
Expert centre de perfecţionare (cod COR 231006) - Fișa postului

232 Profesori în învățământul profesional

Profesorii din învățământul profesional predau discipline tehnice sau profesionale în instituții de educație continuă și pentru elevii din școlile secundare și colegii. Aceștia pregătesc elevii pentru încadrarea în anumite ocupații sau domenii profesionale pentru care învățământul universitar ori superior nu este necesar în mod normal.

2320 Profesori în învățământul profesional

Profesorii din învățământul profesional predau discipline tehnice sau profesionale în instituții de educație continuă și pentru elevii din școlile secundare și colegii. Aceștia pregătesc elevii pentru încadrarea în anumite ocupații sau domenii profesionale pentru care învățământul superior nu este necesar în mod normal.
Profesor în învăţământul profesional şi de maiştri (cod COR 232001) - Fișa postului

233 Profesori în învățământul secundar

Profesorii din învățământul secundar predau una sau mai multe discipline la nivel de învățământ secundar, excluzând disciplinele destinate să pregătească elevii pentru angajarea în anumite domenii profesionale.

2330 Profesori în învățământul secundar

Profesorii din învățământul secundar predau una sau mai multe discipline la nivel de învățământ secundar, excluzând disciplinele destinate să pregătească elevii pentru angajarea în anumite domenii profesionale.
Profesor în învăţământul liceal, postliceal (cod COR 233001) - Fișa postului
Profesor în învăţământul gimnazial (cod COR 233002) - Fișa postului

234 Profesori în învățământul primar și preșcolar

Profesorii din învățământul primar și preșcolar predau o serie de discipline la nivel de învățământ primar și organizează activități educaționale pentru copiii sub vârsta de școală primară.

2341 Profesori în învățământul primar

Profesorii din învățământul primar predau o serie de discipline la nivelul învățământului primar.
Profesor în învăţământul primar (cod COR 234101) - Fișa postului

2342 Educatori în învățământul preșcolar

Educatorii din învățământul preșcolar promovează dezvoltarea socială, fizică și intelectuală a copiilor sub vârsta necesară pentru școala primară, prin furnizarea de activități educative și distractive.
Profesor în învăţământul preşcolar (cod COR 234201) - Fișa postului

235 Alți specialiști în învățământ

Alți specialiști în învățământ desfășoară activități de cercetare și oferă consultanță cu privire la metodele de predare, instruiesc persoanele cu dificultăți de învățare sau cu nevoi speciale; predau limbi străine pentru migrație și alte scopuri conexe; oferă învățământ privat; predau arte, tehnologia informației și alte discipline din afara sistemelor de învățământ primar, secundar și superior și furnizează alte servicii de învățământ neclasificate în altă parte în subgrupa majoră 23 - Specialiști în învățământ.

2351 Specialiști în metodologie didactică

Specialiștii în metodologie didactică desfășoară activități de cercetare și dezvoltare sau oferă consiliere cu privire la cursurile și metodele de predare. Aceștia revizuiesc și examinează activitatea profesorilor, modul de funcționare a instituțiilor de învățământ și rezultatele obținute și recomandă modificări și îmbunătățiri.
Cercetător în pedagogie (cod COR 235101) - Fișa postului
Asistent de cercetare în pedagogie (cod COR 235102) - Fișa postului
Consilier învăţământ (cod COR 235103) - Fișa postului
Expert învăţământ (cod COR 235104) - Fișa postului
Inspector şcolar (cod COR 235105) - Fișa postului
Referent de specialitate învăţământ (cod COR 235106) - Fișa postului

2352 Instructori-formatori pentru elevi cu nevoi speciale

Instructorii-formatori pentru elevi cu nevoi speciale predau copiilor, persoanelor tinere sau adulților cu handicap fizic ori mental sau acelora cu dificultăți de învățare ori alte nevoi speciale. Aceștia promovează dezvoltarea socială, emoțională, intelectuală și fizică a elevilor lor.
Defectolog (cod COR 235201) - Fișa postului
Interpret în limbaj mimico-gestual (studii superioare) (cod COR 235202) - Fișa postului
Educator în unităţi de handicapaţi (cod COR 235203) - Fișa postului
Instructor-educator în unităţi de handicapaţi (cod COR 235204) - Fișa postului
Pedagog de recuperare (cod COR 235205) - Fișa postului

2353 Alți instructori-formatori de limbi străine

Alți instructori-formatori de limbi străine predau adulților și copiilor care învață o limbă străină în scop de migrație, pentru a îndeplini cerințele necesare pentru ocupare sau alte oportunități de angajare, pentru a facilita participarea la programe educaționale care sunt predate într-o limbă strpăină ori pentru dezvoltarea cunoștințelor personale. Aceștia lucrează în afara sistemelor de învățământ primar, secundar și superior sau în sprijinul elevilor/studenților și profesorilor din cadrul acestor sisteme.

2354 Alți instructori-formatori de muzică

Alți instructori-formatori de muzică predau elevilor/studenților practica, teoria și activitățile de interpretare a muzicii în afara sistemelor de învățământ primar, secundar și superior, dar pot oferi lecții private sau pentru grupuri mici ca o activitate extra-curriculară, în colaborare cu instituțiile de învățământ.

2355 Alți instructori-formatori de artă

Alți instructori-formatori de artă predau elevilor practica, teoria și activitățile de interpretare a dansului, teatrului, artelor vizuale și altor arte (excluzând muzica) în afara sistemelor de învățământ primar, secundar și superior, dar pot oferi și lecții private sau pentru mici grupuri ca o activitate extracurriculară, în colaborare cu instituțiile de învățământ.

2356 Instructori-formatori în tehnologia informației

Instructorii-formatori din tehnologia informației dezvoltă, programează și coordonează programe de formare și cursuri pentru calculator pentru alți utilizatori ai tehnologiei informației în afara sistemelor de învățământ primar, secundar si superior.

2359 Specialiști în învățământ neclasificați în grupele de bază anterioare

Această grupă de bază cuprinde specialiștii din învățământ neclasificați în altă parte în subgrupa majoră 23 - Specialiști în învățământ. De exemplu, grupa de bază include pe cei care oferă învățământ privat pentru alte discipline decât limbile străine și artele, precum și pe cei care oferă consiliere educațională pentru elevi.
Secretar institut, facultate (cod COR 235901) - Fișa postului
Mentor (cod COR 235902) - Fișa postului
Consilier şcolar (cod COR 235903) - Fișa postului
Designer instrucţional (cod COR 235904) - Fișa postului
Dezvoltator de e-learning (cod COR 235905) - Fișa postului
Laborant în învăţământ (cod COR 235906) - Fișa postului
Inspector şcolar pentru implementarea descentralizării instituţionale (cod COR 235912) - Fișa postului
Inspector şcolar pentru managementul resurselor umane (cod COR 235913) - Fișa postului
Inspector şcolar pentru mentorat (cod COR 235914) - Fișa postului
Inspector şcolar pentru dezvoltarea resursei umane (cod COR 235915) - Fișa postului
Inspector şcolar pentru educaţie permanentă (cod COR 235916) - Fișa postului
Inspector şcolar pentru învăţământ particular şi alternative educaţionale (cod COR 235917) - Fișa postului
Inspector şcolar pentru învăţământul special (cod COR 235918) - Fișa postului
Consilier pentru tineret (cod COR 235920) - Fișa postului
Inspector şcolar pentru proiecte educaţionale (cod COR 235921) - Fișa postului
Consilier mediator (cod COR 235922) - Fișa postului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

14 Conducători de unități din industria hotelieră, comerț și alte servicii

14 Conducători de unități din industria hotelieră, comerț și alte servicii Conducătorii de unități din industria hotelieră, comerțul cu amăn...