marți, 7 noiembrie 2023

25 Specialiști în tehnologia informației și comunicațiilor

25 Specialiști în tehnologia informației și comunicațiilor

Specialiștii în tehnologia informației și comunicațiilor efectuează cercetări, planifică, proiectează, testează, furnizează consiliere și îmbunătățesc sistemele de tehnologia informației, componentele de calculator (hardware, software), programele informatice și conceptele conexe pentru aplicații informatice specifice; elaborează documentația corespunzătoare, incluzând principiile, politicile și procedurile; proiectează, dezvoltă, controlează, mențin și sprijină bazele de date și alte sisteme de informații, pentru a asigura o performanță optimă, precum și integritatea și securitatea datelor.

251 Analiști programatori în domeniul software

Analiștii programatori în domeniul software efectuează cercetări, planifică, proiectează, testează, furnizează consultanță pentru îmbunătățirea sistemelor de tehnologia informației, cum ar fi hardware, software și alte aplicații informatice, pentru a satisface cerințele specifice.

2511 Analiști de sistem

Analiștii de sistem efectuează cercetări, analizează și evaluează cerințele clientului privind tehnologia informației, procedurile sau problemele, dezvoltă și implementează propuneri, recomandări, precum și planuri de îmbunătățire a sistemelor de informare actuale sau viitoare.
Proiectant sisteme informatice (cod COR 251101) - Fișa postului

2512 Proiectanți de software

Proiectanții de software cercetează, analizează și evaluează cerințele pentru aplicațiile informatice existente sau noi și pentru sistemele de operare, proiectează, dezvoltă, testează și întrețin soluțiile software pentru a satisface aceste cerințe.
Analist (cod COR 251201) - Fișa postului
Programator (cod COR 251202) - Fișa postului
Inginer de sistem în informatică (cod COR 251203) - Fișa postului
Programator de sistem informatic (cod COR 251204) - Fișa postului
Inginer de sistem software (cod COR 251205) - Fișa postului
Manager proiect informatic (cod COR 251206) - Fișa postului

2513 Proiectanți de sisteme web și multimedia

Proiectanții de sisteme web și multimedia combină activitatea de proiectare și cunoștințele tehnice pentru cercetarea, analizarea, evaluarea, proiectarea, programarea și modificarea paginilor web, precum și a aplicațiilor care îmbină texte, grafice, animații, imagini, prezentări video și audio, precum și alte mijloace de comunicare interactive.
Specialist e-Afaceri (cod COR 251301) - Fișa postului
Specialist în e-Guvernare (cod COR 251302) - Fișa postului
Specialist în e-Media (cod COR 251303) - Fișa postului
Specialist în e-Sănătate (cod COR 251304) - Fișa postului

2514 Programatori de aplicații

Programatorii de aplicații se ocupă cu scrierea și întreținerea codului de programare prezentat în instrucțiunile și specificațiile tehnice pentru aplicațiile software și sistemele de operare.
Specialist în domeniul proiectării asistate pe calculator (cod COR 251401) - Fișa postului
Specialist în proceduri şi instrumente de securitate a sistemelor informatice (cod COR 251402) - Fișa postului

2519 Analiști programatori în domeniul software neclasificați în grupele de bază anterioare

Această grupă de bază cuprinde proiectanții de aplicații informatice și analiștii neclasificați în altă parte în grupa minoră 251 - Analiști programatori în domeniul software. De exemplu această grupă de bază include acei profesioniști specializați în asigurarea calității, inclusiv testarea programelor informatice (software).
Consultant în informatică (cod COR 251901) - Fișa postului

252 Specialiști în baze de date și rețele

Specialiștii în baze de date și rețele proiectează, dezvoltă, controlează, întrețin și sprijină performanța optimă și securitatea sistemelor de tehnologia informației și a infrastructurii, inclusiv bazele de date, componentele de calculator și programele informatice, rețele și sisteme de operare.

2521 Designeri și administratori de baze de date

Designerii și administratorii de baze de date proiectează, dezvoltă, controlează, întrețin și sprijină performanța optimă și securitatea bazelor de date.
Administrator baze de date (cod COR 252101) - Fișa postului

2522 Administratori de sistem

Administratorii de sistem dezvoltă, controlează, întrețin și sprijină performanța optimă și securitatea sistemelor de tehnologia informației.
Administrator sistem de securitate bancară (cod COR 252201) - Fișa postului

2523 Specialiști în rețele de calculatoare

Specialiștii în rețele de calculatoare cercetează, analizează și recomandă strategii pentru arhitectura și dezvoltarea rețelei; implementează, gestionează, întrețin și configurează rețele de hardware și software, monitorizează, remediază defecțiunile și optimizează performanța.
Administrator de reţea de calculatoare (cod COR 252301) - Fișa postului
Administrator de reţea de telefonie VOIP (cod COR 252302) - Fișa postului

2529 Specialiști în baze de date și rețele neclasificați în grupele de bază anterioare

Această grupă de bază cuprinde specialiștii în baze de date și rețele, neclasificați în altă parte în grupa minoră 252 - Specialiști în baze de date și rețele. De exemplu, această grupă de bază include specialiștii în domeniul securității informației și al tehnologiei comunicațiilor.
Specialist SIG, IT (cod COR 252901) - Fișa postului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

14 Conducători de unități din industria hotelieră, comerț și alte servicii

14 Conducători de unități din industria hotelieră, comerț și alte servicii Conducătorii de unități din industria hotelieră, comerțul cu amăn...